Håller i trådarna

På nåt konstigt vis blir det alltid vi kvinnor som får hålla i alla trådarna, iaf hemma hos mig. Krille sa klart och tydligt att han själv skulle fixa sin fest och att jag inte behövde göra någonting. Men vem var det som fick börja skriva gästlista, tjata om att det måste handlas, vad skall handlas hämta och lämna Gabriel m.m Jag säger bara det KILLAR.


Jaja hoppas festen flyter på som den skall men måste ju faktiskt erkänna att jag är en gnutta nervös, tänk om de skämmer ut mig inför hela grannskapet, gapar & skriker & bråkar och har alldeles för hör musik. Jag vet, jag låter som en bitterfitta men jag gillar inte sånt där med ett sådant sorts ansvar. Framförallt inte när jag själv måste vara nykter och se mitt hus förfalla.


Jag skall iaf göra allt för att krille skall få en fin 25 års fest. Skall även försöka att släppa lite på den där kontrollen och tankarna om att man skall få skäll för egentligen vad gör det om vi får klagomål, det är är den första och enda riktigt stora festen som är inplanerad iaf detta året. Det får dom fan i mig tåla. Har dessutom skickat ut fina lappar, så här skrev jag.



Hej kära grannar!!!

Krille fyller 25 & därför kommer det att vara fest hos oss den 18 April. Vi hoppas att det inte blir allt för högljutt och var inte blyga för att komma över och säga till om det blir för högt för er smak. Festen kommer att avta runt 24 tiden då de flesta vandrar vidare till stadens utbud av krogar.

Kom gärna över och ha kul ni med.

M.V.H Hannah och Krille



Vad tycks om det????


Kram


Underbart väder

Idag är det helt underbart väder, Typiskt att man jobbar idag... Ikväll skall Krille och Martin ta bort de fula träden på vår baksida, känns härligt. Funderar faktiskt på om man skall lägga altan hela vägen iaf. Hmm får väll se hur vi gör..

Besök hos barnmorskan




Idag har jag vart hos barnmorskan. Det gick jätte bra alla prover var bra och hjärtljuden lät så underbart. I 152-160 tuffade hjärtat på alldeles som det skall. Vi pratade lite ang förlossning och mitt ärende e nu skickat till nån speciallist (i medicin) som skulle avgöra vilket som är bäst för mig. Men jag kommer iaf att åberopa kejsarsnitt, barnmorskan trodde absolut att jag skall få kejsarsnitt. Skall bli skönt att få beskedet iaf. Hoppas jag får veta snart. Oavsett så skall jag få träffa läkaren innan det är dax.






Einstein



Skriver Einstein av två anledningar.




1. Gabriel säger numer einstein... Hans favorit program heter Einsteins eller nått liknande, Så när jag satte på tv:n och det programmet var på säger Gabriel"Ajstaj". han fortsätter att säga det varje gång jag säger einstein.. sötunge...




2. Läste idag i mina gamla MVC papper om hur mkt jag gått upp med mera. Ville kolla lite med vikt och sådant. Som jag säkert skrivit så är ju denna bebben extremt mkt vildare än Gabriel var och kan inte förstå att det kan vara sådan skillnad. Men nu fattar jag. I förlossningspapprerna står det klart och tydligt: Placenta i framvägg. Alltså moderkakan låg längst fram i magen. Alla sparkar m.m som Gabriel höll på med kände jag inte för han sparkade rätt in i moderkakan. Så jag kan nog garanterat säga att denna moderkakan inte ligger i framvägg. När jag läste det tänkte jag ironiskt nog. Mitt jävla Einstein. Hahaha.




I vecka 24 förra gången hade jag gått upp 7,2 kg, denna gången (iaf enligt min våg) har jag bara gått upp runt 4-5 (vikten har dubblerats bara den senaste veckan, attans) så kanske man slipper gå upp 20 kg denna gång? Jag kom dessutom på att jag antagligen gick upp lite mer än 20 kg då sista vägningen gjordes ca 3 veckor innan Gabriel föddes.




Idag kommer Sabina hem och hälsar på. Sedan kommer även Ida en stund vid ett tiden, hon kör en granne in till tandläkaren, de skall sätta in en tandställning och det kan ju ta en stund. Så Ida kommer hit och hälsar på.








Funderingar.

Egentligen, det så är det ju löjligt. varför tar man sig inte ett städ ryck på en halvtimme MAX per dag för att hålla hemmet snyggt? Det gör iaf inte jag och det är synd.

Jag skulle så gärna vilja ha ett välstädat hem, jämt. Men kan inte förmå mig att orka hålla det snyggt. Jag skulle kunna skylla på min sjukdom för det borde jag egentligen göra. Det är inte så konstigt att jag ofta är trött eller har ont. MEN JAG VILL INTE. Jag vill inte se sjukdomen som ett hinder i min vadag, och gör jag väl det så tror jag att min personlighet som är lite av en latmask bara visar sig tydligare. Kanske får jag en dag sota för att jag inte alltid lyssnar med en gång på min kropp, men jag måste ju kunna leva som jag vill nu och inte tänka på att ha ett hyfsat liv sen, eller.?

Har dessutom besätmt mig nu, numer skall här inte klagas det minsta!!! På att jag är trött har ont och så, skall inte låta sjukdomen styra vilka vänner som orkar stanna kvar och lyssna. Däremot måste jag lära mig att säga nej innan jag får ont, iaf till viss del. Som jag skrev tidigare vill jag leva nu och inte sedan, men om en kompis vill dra ut mig på en rask promenad och jag samma dag redan har ex dammsugit m.m så får jag lära mig att säga nej. Däremot kanske det är en god idé att schema lägga mina dagar lite. Kanske boka in en (långsam) promenad med en kompis och inte städa allt hemma just den dagen. Jag vet inte. Den här diagnosen är ju relativt ny även för mig och kanske är det så att jag inte kommer att märka av problemen knappt alls efter graviditeten. Hoppas på det. Dert är svårt att relatera till hur jag egentligen hade det innan diagnosen då jag inte ens trodde eller hade en aning om att jag har ett"syndrom", då trodde jag ju bara att jag var LAT, och KLEN.

Ser det faktiskt inte direkt negativt att jag har diagnos utan snarare tvärtom nu kan jag förstå så många saker som så många ggr har förundrat mig. Saker som andra folk bara tyckt att jag är lat och klumpig, ointresserad. Självklart har man kanske blivit ointresserad av saker o ting just för att man alla ggr misslyckats men nu vet jag varför och det är himla skönt.

Måhända att jag kommer få gå med rullator tidigare än alla andra kärringar eller nått liknande men va fan jag lever just nu och ingen kan komma och säga att jag är lat.


Pappersjobb & VAB

Känner mig duktig. Har precis avslutat lite pappersjobb, papper som skall in i olika pärmar m.m. Gabriel är sjuk, en massa förkyld rosslig och hängig. Blir till att stanna hemma även imorgon, vill inte skicka iväg honom till dagis när han inte mår bra. Då kan man ju passa på att få nått gjort här hemma också. Har skrivit en lista, den blev ofantligt lång, tror att jag får ta lite saker då och då. Står t.ex tvätta fönster, göra iordning köksskåp m.m Sådana där saker som faktiskt tar lite tid & framförallt ORK. Bättre att skynda långsamt och göra en sak per dag än att slita ihjäl mig för att jag är så korkat envis och försöka göra allt lite halv dant på en dag.
Nu skall jag iaf se om jag kan få mig en liten gos stund av min son. Man får ju passa på när de är sjuka annars är de som yrvädser som inte vill sitta stilla.
Kram på er



Min son - en lokal kändis

Ja nu är det många som kommit fram och berömt mig för min son. Det är ju den där lille killen som alltid står i fönstret och skrattar och ser glad ut. Det är nämligen så att han står i vårt köksfönster och pekar på bilarna och säger: Biiiiiil, Hejdåååå. Kommer det någon och går förbi står han och gormar HEEEEEJ i extas hahah. Lille goding..

En underbar påskhelg

Vi har haft en helt underbar påskhelg. Med äggletande, god påskmat & en massa lek & bus. Påskafton & påskdagen firades hemma hos Gabriels farfar, vädret kunde inte vart bättre och inte heller sällskapet. Vi kom till farfar vid ett tiden på påskafton, Gabriel sov i bilen en stund till, och efter några timmar kom även farbröderna dit. det bjöds på en massa god påsk mat, däribland en äggomelett som var supergod. Vet inte vad farfar hade gjort med den för den var riktigt mumsig. Senare på kvällen åkte rille hem til Lina & hälsade på Kajsa mfl på kvällen. vi hade bestämt att fira kvällen på skilda håll, vi tycker det är skönt att få vara ifrån varann ibland. Helt ärligt tror jag att alla par behöver det. Jag stannade kvar hos farfar & faster & efter jag lagt Gabriel vid nio tiden så hoppade hela familjen i kojs. Man blir trött av att vara ute & busa hela dagen. Lägger in en massa fina bilder som är tagna från påskafton & påskdagen.



Farfar & Frida förbereder påskmaten.


Gabriel har precis vaknat & visar upp sig som påsk gubbe.

Mamma fotade sin mage i v 24

Gabriel tyckte det var jätte kul att leka i lådan

Jonny mfl kastade upp bollen på taket och Gabriel skrattade så han kiknade

Fick en helt underbar bild på Frida


Gabriel e cool på moped på påskdagen


Vi var på kalas till Lina på som fyllde 25 år.


När vi kom hem till uddevalla igen tog pappa tag i trädgården.

Medans Gabriel lekte en massa i sandlådan.


Bakgrund